2021-09-16 11:54:30• hírek • MTI/Szatmár.ro

A Fradi az Európa-ligában, a CFR a Konferecia-ligában kezdi meg idei európai kupaszereplését

Mindkét, szívünkhöz közel álló gárda csütörtök este idegenben lép pályára, méghozzá a pontszerzés reményében, az egyik, illetve a másik európai kupasorozat első fordulójában.

A román bajnok Csehországba utazik, ahol a Jablonec látja vendégül, míg a Ferencváros Németországban küzdhet a pontokért, a Bayer Leverkusen otthonában.

A Ferencvárostól nyáron távozott a sikeredző Szerhij Rebrov, az ukrán tréner helyére érkező osztrák Peter Stögernek ugyancsak sikerült kiharcolnia a főtáblás szereplést, a gárda csak a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körében bukott el a svájci Young Boysszal szemben, így automatikusan az El csoportkörébe került.

Peter Stöger a Köln és Dortmund edzőjeként nyolc mérkőzésen irányította aktuális csapatát a Leverkusen ellen: ezeken két győzelem, valamint három-három döntetlen és vereség a mérlege. Ezek közül a legemlékezetesebb minden bizonnyal az utolsó, amikor a Dortmunddal 4-0-ra diadalmaskodott otthon.
A Ferencváros korábban 11 mérkőzést vívott német együttesekkel, ezek közül hármat nyert meg, legutóbb a 2004-05-ös idényben a Schalke 04 otthonában kapott ki.

A Ferencváros 2019-ben, 15 évvel az UEFA Kupa-szereplést követően indult ismét a második számú európai sorozatban: akkor a spanyol Espanyollal idegenben és otthon is döntetlent játszott, az orosz CSZKA Moszkvát legyőzte idegenben, otthon pedig 0-0-ra végzett, míg a bolgár Ludogorectől vendégként tudott pontot szerezni.

A Ferencváros a skót Celtic Glasgow és a spanyol Real Betis együttesével szerepel még azonos csoportban.

A találkozót 19.45 órától rendezik.

A Kolozsvári CFR egy merőben új kalandra készül, hiszen idén először szervezi meg az Koncerencia-ligát az UEFA. Nyilván a Vasutas számára nagyobb nívóval bírt volna, ha BL vagy az EL főtábláján találja magát, de jelenleg annak örülhet, hogy ott lehet az új európai kupasorozat legelső kiírásában, ahol talán olyan sikerekben is reménykedhet, amelyre a másik két kupában biztosan nem lenne esélye.

De nem fussunk ennyire előre, egyelőre az első forduló küszöbén a csapat, amelyik csütörtökön este a cseh Jablonec otthonában lép pályára.
a
Dan Petrescu legénységét a várhatóan 4-3-3-as felállásban küldi ki a pályára, egy lehetséges Bălgradean - Manea, Burcă, Cestor, Camora - Bordeianu, Culio, Sigurjonsson - Deac, Debeljuh, Păun kezdővel.

A találkozót 22.00 órától rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: